| | |
| Kirjoittaja | Viesti |
|---|
Agnes

Viestien lukumäärä: 840 Join date: 29.05.2009 Ikä: 47 Paikkakunta: Tallinn
 | Aihe: Vs: Neukkuaika Virossa Pe Syys 30, 2011 7:10 pm | |
| Hästi lõbus on lugeda Justuse lugu. Omal ajal sain ka mina koos ema-isaga Leningradi ja Moskva reise ette võetud ja siis põhilised sihtkohad olid ikka need n.ö. "firmapoed", kust suurtes järjekordades seistes ikka mõne välismaise kreemikese, hambapasta ja muu kraami eest kohalike kodanikega "aega veedetud". Ausalt öelda väga ei mäleta, sest minu jaoks oli nendes linnades minu suurim rõõm need metrood - liikuvad trepid ja maa-alused rongid. Ja see eriline lõhn seal (kas see mingi naftaliini lõhn?). Aga ema ikka imestas, et tüdrukutirtsu, keda kogu päeva mööda linna kauplusi ja muuseume veetud lõid silmad särama just mööda eskalaatorit maa alla ja üles sõites. (noh eks kummalisused löövad juba lapsepõlves välja  ) Hambapastadest mäletan küll ühte nime, see oli "Pomorin", aga see polnud ka NSVL oma ja hiljem õnnestus isegi kuskilt "Pepsodenti" saada, aga ärge küsige kust. |
|  | | Justus
Viestien lukumäärä: 24 Join date: 27.09.2011 Paikkakunta: Jyväskylä
 | Aihe: Vs: Neukkuaika Virossa La Loka 01, 2011 7:50 pm | |
| | Agnes kirjoitti: | Hambapastadest mäletan küll ühte nime, see oli "Pomorin", aga see polnud ka NSVL oma ja hiljem õnnestus isegi kuskilt "Pepsodenti" saada, aga ärge küsige kust. |
Naljakas oligi , et pidi minema kuskile "Leningradi" ostma midagi , mida Moskva otsustas , et eestlsele me seda ei anna. Seda , et vetsupaberit polnud siis eesti NSV's saada , teavad ehk köik. Aasta tagasi eesti olles , leidis peremees kuskilt nõuka aegset vetsupaberi rulli. Sain seda proovida. Siis ainult sõrmedega , minu tagapool poleks seda paberi moodi asja välja kannatanud See paber oli töesti selline - elastne (veniv ja ei rebenenud sealt kus vaja) ja kare (siis töesti meenutas 0 liivapaberit) ja ebatasane (oli oht , et mönest kohast oleks pühkides sörmed läbi tulnud) . Ja sellist paberit me siis otsisime ja seisime järjekordades vöi saime tuttavate-tuttavate-tuttavate kaudu. Oli se siiski parem kui kasutada vetsus "Pravdat" vöi lehti Lenini teostest.
PS - millegipärast mul pole öigusi igale poole kommentaare jätta , aga 7 päevapärat peale registreerumist pidi mulle need öigused tulema. nii vähemalt mulle on siin lubatud. Vastu tulles lugejate soovile , rohkem eesti keelt siia , otsustasin kirjutada eesti keeles. Toivotavasti minun suomen kieliset tekstit on .. ymmärtetty |
|  | | Agnes

Viestien lukumäärä: 840 Join date: 29.05.2009 Ikä: 47 Paikkakunta: Tallinn
 | Aihe: Vs: Neukkuaika Virossa La Loka 01, 2011 8:32 pm | |
| Jaa Justus, lase aga käia eesti keeles, olin siin praegune ainuke eestikeelne kirjutaja. Selle vetsupaberi lugu on veel väike asi selle kõrval, mida naised omal ajal pidid välja mõtlema oma "päevade" puhul, kui ei olnud olemas mingeid hügieenisidemeid rääkimata "Alwaysidest" ja muust sarnasest. Vatt oli apteekides defitsiit, anteeks ymmärtääko suomalaiset sanaa "defitsiit"? Se on sellainen hyvä tavara, joka oli kaupoissa harvoin saadavissa. Ja veel, beebide mähkmed.. Kõik pidi ise õmblema, õnneks oli marliriiet saada ja suure kõhuga sai istutud päevad läbi õmblusmasina taga ja lapse "pamperseid" õmmeldud ja siis kui maimuke sündis, siis oh seda mähkmete keetmist ja triikimist, mõtlen ikka, olid siis alles tublid emmed. |
|  | | Alma

Viestien lukumäärä: 2865 Join date: 29.05.2009 Paikkakunta: Suomi
 | Aihe: Vs: Neukkuaika Virossa Su Loka 02, 2011 10:18 pm | |
| Ihania juttuja, Justus ja Agnes! Muuten, epäilen mummoni vessan peilihyllyllä olleen Signalia..
Nuorempi sisareni syntyi v.-76, ja hänellä käytettiin kestovaippoja, siis harsovaippoja. Ei valmiita, vaikka niitäkin kaupoista sai. Äitini sitten liotteli niitä ennen pesua, mutta muistaakseni ei keitellyt vaan pesi ihan pesukoneessa kuumalla. Itse tykkäsin käyttää harsoja isommilla lapsilla ihan pikkuisina, ja nyt nuorimmaisella upeiden, Urpon lahjoittamien vaippahousujen sisuksina bambuvaippojen kanssa. |
|  | | Urpo

Viestien lukumäärä: 3175 Join date: 29.05.2009
 | Aihe: Vs: Neukkuaika Virossa Ma Loka 03, 2011 4:10 am | |
| | Justus kirjoitti: |
PS - millegipärast mul pole öigusi igale poole kommentaare jätta , aga 7 päevapärat peale registreerumist pidi mulle need öigused tulema. nii vähemalt mulle on siin lubatud. Vastu tulles lugejate soovile , rohkem eesti keelt siia , otsustasin kirjutada eesti keeles. Toivotavasti minun suomen kieliset tekstit on .. ymmärtetty |
Sinun suomenkielesi on täysin ymmärrettävää ja muutenkin oikein hyvää. Hienoa, että olet tullut tänne tervetulleine kirjoituksinesi. See teine asi, millest sa siin postituses kirjutad, on üsna kummaline. Pärast Periferiasse registreerumist igaühe liigmel peab kõig õigused olema ja mingisugust seitse päevä karenssi ei siin ole. Meil on üks kategooria Säännöt ja ohjeet/Reeglid ja juhendid/Reglar ja võibolla mingi teine kett, mis on lugustadud ja peale moderaatoreid keegi ei saa sinna kommenteerida. Kas sa võiksid asjast natuke infot juurde anda? _________________ Huru-ukko
|
|  | | Justus
Viestien lukumäärä: 24 Join date: 27.09.2011 Paikkakunta: Jyväskylä
 | |  | | Urpo

Viestien lukumäärä: 3175 Join date: 29.05.2009
 | Aihe: Vs: Neukkuaika Virossa To Maalis 15, 2012 2:57 pm | |
| Neukkuaikana kävimme muutaman kerran Leningradissa. Siellä oli aivan ilmeistä, että aina seurueeseemme liittyi mukava nuori venäläinen, joka osasi suomea hyvin ja kyseli muina miehinä yhtä ja toista. Joskus pyysimme häntä ilmoittamaan esimielhilleen, että olemme tavallisia turisteja, emmekä kaipaa sellaista seuraa, joka lyöttäytyy joukkoon. KGB:n nuoret kollit poistuivat yleensä paljastuttuaan. Kerran eräässä ravintolassa pöytäseurueestamme vietiin erityisen pitkätukkainen kaverimme pitkiin kuulusteluihin ja meiltä tultiin pöytään kyselemään, kuka tuo nuori mies oikein oli. Lopulta selvisi, että hän muistutti jotakin virolaista miestä, joka pyrki KGB:n epäilyjen mukaan väärällä passilla Suomeen ja kaverimme tuotiin asian todellisen laidan selvittyä takaisin. Tästä linkistä avautuu lehitartikkeli, jossa kerrotaan vähän samoista asioista kuin yllä, mutta Viron neukkuajalta. _________________ Huru-ukko
|
|  | | |
| | Oikeudet tällä foorumilla: | Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
| |
| |
| |